Soria

Det började en tidig torsdagsmorgon. Det var ganska varmt i luften, och jag stod utanför min familjs hus i Leaby City och väntade. Plötsligt närmade sig en bil, och i den satt herr, fru och unga fröken Mohlin! Det blev en tripp till Landvetter, och där bjöd Tommy på frukost! Smarta som vi är hade vi bara tagit med oss varsin liten resväska; tillräckligt liten för att klassas som handbagage ;) Så vi traskade iväg genom bagage- och passkontrollen med våra små rullväskor mot vår första flight som gick till Frankfurt! Där hade vi ca 1,5 h väntetid så vi passade på att käka varsin macka vilket givetvis ledde till att vi blev försenade till boardingen.. Oväntat! :P Men efter en "privat" liten bussresa (det var bara jag och Cajsa på) över hela startområdet klev vi ombord på planet, och hann med! Vi lämnade varma Tyskland för ett ännu varmare Madrid. Där träffade vi ett par spanjorer som av ren slump (?) skulle åka till exakt samma ställe med tunnelbanan som vi! Efter det blev det good bye, för jag och Cajsa skulle ta tåget till Soria! Ett tag trodde jag knappt att vi skulle hinna fixa någon biljett till mig (växeln hade tagit slut i automaten), för alla jäkla spanjorer är så himla 'mañana, mañana!' hela tiden.. Men det löste sig även denna gång, och för typ 130 spänn fick vi 3 h högkvalitativ tågresetid!
Väl framme i Soria hade det redan skymt, och vi började oroa oss lite för hur vi skulle ta oss till hotellet när vi varken hade karta eller taxibil... Men det löste sig snabbt! Ett fotbollslag (?) ville himla gärna hjälpa till, så de guidade oss hela vägen till hotellets dörr! Tackar :P Det var då vi upptäckte det. Hotellet var typ hur fint som helst! :o Skitfräscht och jättesnyggt! Så vi tog emot vår nyckel med mungiporna uppe vid öronen, och så letade vi upp vårt rum. Där skulle vi minsann komma att trivas ;)
Morgonen därpå ställde vi klockan för att gå ner och käka frukost. Ingen kvällsmat hade blivit käkad kvällen innan, så det var väl på tiden. Frukostmatsalen var även den himla fin, och buffén var jättegod! Eller iaf det man åt; dvs grovt bröd, minibaguetter, frukt och chokladpuffar med mjölk =)
Vi tog oss en liten rundvandring i Soria stad, och vi lyckades hitta till både turistinformationen, en jättefin park, en pool, killarnas hotell och en mataffär! Stolta svenskor med karta i hand, haha! Lunchen var inget vidare - vi käkade entrecôte som knappt nuddat grillen.. Så det blev inte mycket ätit ''/ På eftermiddagen begav vi oss mot hallen (som vi också lyckades hitta till! *stolta*) för att spana in det kära svenska laget spela mot Tyskland. Sverige preserade inget vidare tyvärr, så Tyskland vann med 3-0 =( Trots detta blev kvällen ändå en riktig höjdare för mig och Cajsa =) Det kändes så jäkla bra att vara i Spanien!
På lördagen tog vi oss en liten promenix till den kommunala poolen vi spanat in. Det var väldigt fräscht - nästan för fräscht faktiskt! Man var t.o.m. tvungen att ha på sig badmössa när man badade!! :P Men detta stoppade inte oss; vi badade även om vi kände oss som världens fulaste, haha! Ingen bra lunch denna dag heller dock, kycklingen på mackan vi betsällde såg grå ut :s När eftermiddagen kom begav vi oss på nytt iväg till hallen. Denna dag var det Holland våra kära pojkar skulle kämpa mot! Stundtals spelade de bra, och de lyckades kamma hem ett set iaf =) På kvällen sedan hittade vi en bättre mataffär, så vi köpte upp oss på lite bröd, marmelad, jordgubbsmjölk och juice ;) Äntligen lite maaat! Jag hittade förresten nya flip-flops! 2 € på supermercado! ;) Mina gamla (som var de enda "skorna" jag tagit med mig) hade gått sönder av någon anledning.. :P
På söndagen tog vi o såg oss omkring lite mer. Vi tog bl.a. kort på våra fina "spår" vi lämnat efter oss på ett träd under fredagskvällen, haha ;) Bara för att vi är världens töntigaste! Men det kändes finfint att det för alltid skulle stå A<3C och C<3E på varsin sida av ett träd mitt inne i Soria :P (Hahaha är ordet du letar efter.) Vi begav oss sedan till en liten marknad där vi tittade på en himla massa armband, halsband, stenar och grejjor. Där träffade vi på Cicci och Ove som tog med oss på en liten sightseeing tur till deras lägenhet de hyrt! Det såg himla skumt ut utifrån måste jag säga, men inuti var det prima vackert =) Efter det gick vi genom typ hela staden, och vi köpte varsin solfjäder och varsin crossiant som vi fikade upp på stört - mitt ute på trottoaren typ! ;P
Denna dag begav vi oss givetsvis också till Los Pajaritos! Det tuffaste motståndet hittils väntade: Italien! Tanken på att de var rankade som vinnare (jag tror iaf de var det, åtminstone chansade jag på dem haha) taggade nog killarna jäkligt mycket, för de var som ett helt nytt lag!! Jag har aldrig sett dem spela så bra förr; det var hur kul som helst att se! De var skitnära att ta både första och andra set, men det var inte förrän i det tredje som de fick till det hela vägen ut.. Så jäkla bra! =) Jag blev så lycklig, så jag tog vår kära Sverigeflagga och sprang ett segervarv på läktaren ;) Haha, töntig igen. Men det var för jäkla skoj iaf. Tyvärr lyckades de inte kamma hem några fler set, men det kunde egentligen ha gått hur som helst för det var verkligen skitjämnt! Vi var så stolta där uppe på läktaren =)
Efter matchen drog vi oss hem till hotellet. Roomservice-pizza stod på menyn! Cajsa tyckte dock inte om den, men det gjorde jag, så en av oss blev ju iaf mätt och glad! :P Runt 23 tog vi oss en liten promenad, för det var ju trots allt vår sista kväll, och det var så himla varmt och skönt ute! Ute på det lilla torget med typ 1000 barer var det packat med folk! Alla äldre var också ute; käkade och umgicks; och de såg ut att trivas så bra! De har det nog ganska mycket bättre än Sveriges äldre människor som typ är tvungna att sitta inne p.g.a. kyla! På tal om äldre människor träffade vi värsta söta tanten på hotellet som kom fram och pratade med oss varje dag på frukosten. (På spanska, så vi fattade ju inte riktigt allt... Haha!) Assöt hur som helst =)
På måndagsmorgonen gick vi upp tidigt. Tåget rullade ut från stationen vid 07.40, och där inne satt vi och nästan huttrade i kupén med en alltför effektiv AC. När vi kom fram till Spaniens huvudstad fick vi några timmar där, så vi käkade glass och gick runt och tittade lite. Trevligt, trevligt! Vi begav oss i väldigt god tid till flyplatsen sedan, och det var hur tur om helst! För när vi kom fram till en sådan där automat för att checka in våra elektroniska biljetter så stod det att vår flight var försenad med 1 h och 5 min!!! Vilket innebar att vi skulle missa vår anslutningsflight som gick 50 efter att vi skulle ha kommit fram... :s Vissa kanske skulle ha fått panik, men inte Cissi och Cajsa inte ;) Vi tog oss i kragen och gick till Spanairs informationsdisk och förklarade läget. Det verkade ett tag som om vi skulle få övernatta i Frankfurt en natt, men sedan hittade hon en flight till Göteborg via Köpenhamn ist! Vi skulle komma hem exakt samma tid till Göteborg ändå, så det blev jättebra! Dessutom fick vi som plåster på såren flyga i första klass, sitta allra längst fram (med plats för benen!!!), äta skitgod mat och så hade vi nästan en helt egen flygvärdinna som typ minst en gång i minuten frågade om vi önskade något mer att dricka! Mohaha, det är så det ska vara! Spanair betalade så klart allting dessutom! ;) Men det förtjänade vi, för jäklar vad vi hade fått springa på flygplatsen för att hinna med! För det första var vi ju redan sena när vi fick våra biljetter (hur tur som helst att vi bara hade handbagage, annars hade det verkligen blivit problem!), och sedan sade hon som checkade in oss fel gate! Så vi sprang hela vägen till E75, och där stod det Menorca på den där jäkla tv-skärmen! Så vi fick kolla in en annan skärm, och där stod det gate D56 ist! Så då var det bara att springa tillbaka hela vägen igen :P Alla som satt där måste väl ha trott att vi var alldeles duma i huvudet! Kutade fram och tillbaka med typ bara en minuts mellanrum i bara flip-flops och med världens minsta rullväskor! :P Men vi hann med även denna gång! =)
I Köpenhamn var det nästan tomt på flygplatsen; det var ju ganska så sent. Det var nästan mysigt att strosa omkring där när det var så lugnt. Flighten därifrån till Göteborg tog bara 45 minuter (tänk att det går så snabbt!).
På landvetter kom Charles och hämtade oss, och sedan bar det av hem till Falköping efter 5 hysteriskt roliga och totalt oförglömliga dagar! Jag har nästan aldrig haft så mycket kul på så kort tid i hela mitt liv, haha! Helt otroligt. TACK alla ni som var med och gjorde dagarna så bra, och ett speciellt tack till Cajsa som hängde med (wiiihoo! =)) och till Anton som faktiskt kom på hela grejjen! =)

Kärlek

Kommentarer
skrivet av: Lovisa

Det såg riktigt härligt ut! :)

2008-08-14 @ 23:20:43
URL: http://caffeineaddict.blogg.se/
skrivet av: Lovisa

Förstår det! :)

2008-08-15 @ 10:35:14
URL: http://caffeineaddict.blogg.se/

Här kan du skriva en kommentar till mig:

Namn:
Jag kommer hit igen♥

E-postadress♥ (den ser bara jag)

URL/Bloggadress♥

Kommentar♥

Trackback
RSS 2.0