Tågpriser, julbelysning och hårinpackningar

Idag har jag och Ragnar kollat på tågpriser till Stockholm! Vi ska antagligen dra dit nu på lördag, bara över helgen :) Måste ju fira in 18-årsdagen! (Jag blir ju nämligen arton på fredag för er som inte vet / inte fått nog av att läsa det.) Jag har även kollat tågpriser till huvudstaden för den helgen då världens bästa dansband Zekes tävlar i finalen i dansbandskampen!! ;D Då jäklar.
     Just nu sitter jag här och känner mig allmänt stressad eftersom jag inte pluggat alls mycket de senaste dagarna, och inte heller övningskört. På samma gång är jag dock himla lycklig måste jag säga. Lite tidigare idag, när jag gick omkring och väntade på bussen i ett för dagen stängt Falköping, blev jag riktigt glad när jag fick syn på all julbelysning som klädde gatorna! Det var så fint ska ni veta! Hela torget riktigt sken av tusentals små lampor, och precis utanför Lindex stod en jättestor gran. Så himla mysigt :)
     Kom förresten på att jag faktiskt fick lite gjort när jag gick omkring där.. Jag gick in på två olika frisörsalonger och bad om att få ett test på den bästa hårinpackningen de hade - så nu ska jag minsann ha hårinpackningstest!! Lovar att publicera mina slutsatser här när jag väl kommit fram till dem. Kan vara bra för er som känner att ni så där hemskt gärna vill ge mig en riktigt fin och dyr julklapp ;)

♥ / Cecilia


Gatumusik


Foto: Tobias Edström

Jobbar lite på mitt projektarbete! Vilka faktorer påverkar folk att skänka pengar till gatumusikanter egentligen? Någon som har något att säga i frågan? :)

♥ / Cecilia


Stämning

Idag har pappa satt upp utebelysningen i vår gran som står på tomten - me like! Snart är det jul :) Och 20 dagar innan julafton är det min födelsedag! 18 till slut, trots allt ;)

♥ / Cecilia


Lite stress, lite mode

 Hej alla! Idag har jag varit i skolan, sedan studion en liten stund och sedan bar det av hemåt! Kvällen kommer ägnas åt engelska, för att försöka förbereda mig lite infrö nationella imorgon.
     Igår var jag på IKEA med mamma förresten! Det var riktigt mysigt; jag har längtat dit jag vet inte hur länge. Förutom en massa småsaker där inne köpte jag ett par riktigt snygga pumps inne på A6! Svarta med höga klackar och lite platå. Fett snygga! :) Så fort jag kom hem till Fkp tog jag tåget till Skövde för att titta på Bodils och Elinas modeshow. Det var en mysig tillställning, och det var roligt att se alla modeller i deras fina kläder :) Dock mådde jag ganska dåligt hela kvällen eftersom jag varit tvungen att stressa så mycket för att hinna, men så blir det ibland. Nu är det plugg som gäller!

♥ / Cecilia

 


En gammal vän

Efter ett "Tack så mycket!" hoppar jag ut på trottoaren, och börjar gå en välbekant väg. Jag känner varenda gata, vartenda hus, vartenda träd och varenda liten människa som passerar mig. Inte för att det passerar någon, men det hör lite till.
      Jag befinner mig i Falköping, och gatan jag går på är dåligt upplyst, men visst finns det gatulyktor lite längre fram. Ljuset från dem formar stora, långdragna skuggor i asfalten och gör att det känns lite ödsligt så där. Trots att jag gått här så många gånger förut - och trots att det är i den här staden jag hör hemma - känner jag mig lite vilsen. Vilsen i ett nät av gator jag känner utan och innan, alla välbekanta stigar och byggnader är mig plötsligt främmande.
     Jag fortsätter att gå och ett tiotal meter längre fram kommer en T-korsning. Mina tankar vandrar fritt och snart står det klart för mig; att här går jag sällan längre. Mitt liv har ändrat sig. Efter alla de steg som krävs för att ta sig förbi utomhusfotbollsplanen sneglar jag åt höger och tänker att där, där är jag sällan längre. Sällan och sällan, tänker jag sedan. Snarare inte lika ofta! Frejahallen är inte samma sak som den en gång var för mig. Tänk alla timmar jag spenderat där inne. Tänk alla matcher jag spelat där inne. Tänk vad mycket roligt jag haft där inne, och tänk vad förbannad jag varit där inne. Jag tror inte att jag någonsin kommer att fälla en tår där inne igen, och det är väl skönt - men på samma gång lite obehagligt. Jag inser att mitt liv har ändrat sig.
      Jag svänger vänster, och går med nostalgiska steg upp för trappan till hus nr 33. Här är det som det alltid har varit, och man känner sig lika välkommen nu som då. En av mina bästa vänner öppnar dörren iklädd träningskläder, men hon är snyggare än någonsin. Hon berättar att hon varit på gymmet, och nu håller hon på att göra kvällsmat; två kokta ägg och en smoothie blir det visst. Tina har definitivt ändrat sig, men hon är ändå den Tina jag alltid känt. Vilken förebild.

♥ / Cecilia


Vilka är på, kära vänner?


Jag hade tänkt bege mig till Skövde nu på tisdag, för att uppleva en modeshow! :) Jag kan lova att både modellerna, tjejerna som håller i allting samt kläderna som kommer att visas är grymt snygga - så ni missar definitivt något om ni inte drar dit! Endast 60 kr dessutom :)
     Vi ses på tisdag!

♥ / Cecilia


Blandade känslor

Jag sitter och lutar mig tillbaka en stund efter en dag fylld av blandade känslor. Jag har varit glad, stressad, förväntansfull och inte minst upprörd! Dagen började med religion, och vi tänkte över etiska och moraliska frågor.

Vad skulle du göra om två män du inte känner bråkade med varandra, och den ene är i klart överläge. (Vi pratar grov misshandel här.) Skulle du...

1. ...ingripa och försöka stoppa misshandeln genom att gå emellan de båda männen?
2. ...gå förbi, titta åt ett annat håll och låtsas som att du aldrig sett det?
3. ...ringa polisen?
4. ...göra något annat?

Tänk efter innan ni svarar!

♥ / Cecilia


Världens bästa


Grymmaste partybrudarna: JessMalin, Klara, Ida och jag. Bilden är tagen i Bulgarien i somras :) Saknade tjejer!

Hoppas ni alla har haft en bra dag :) Jag ska sätta mig ner och försöka lära mig lite mer engelska, och sedan har jag tänkt mig att jag ska ta bussen till en väldigt, väldigt fin kille som heter Ragnar :) För övrigt lyssnar jag just nu på världens bästa låt! Kan ni gissa vilken det är? ;)

♥ / Cecilia


Kära farfar :)

Idag har jag alltså skrivit uppsats. Vi började kl 8.00, och hade fem timmar på oss. Jag stressade ingenting, men jag tog det heller aldrig lugnt, och jag blev klar femton sekunder i ett! Timing alltså, haha :P Det var lite jobbigt att sitta så länge, inte så att jag tyckte att det gick långsamt, men jag kände av det lite i ryggen! Det är liksom inte skönt att luta åt vänster i fem timmar...
     Efter skolan repade vi med vår gamla ensemble inför vår spelning på Olins fredag den 27 nov. Vid halv fyra kilade jag iväg till bussen, och så åkte jag hem för att träffa Julia :) Det blev en välbehövd fika på Lilla Blå, och gud vad jag saknar henne alltså. Skärpning gäller - som alltid! Vid sex befann jag mig ute i Trädet på födelsedagsfirande för farfar som idag fyller 79. Han är söt han :)

Farmor, Mitchen, jag och farfar på Cypern för några veckor sedan! <3

♥ / Cecilia


Midsommar 08

För att pigga upp mig inför morgondagens femtimmarsuppsats i svenska b tittar jag på lite gamla bilder! :)




♥ / Cecilia


Världens bästa grej

Spana in världens bästa grej här på fotot nedan!
 
Om man har på sig en alldeles för kort klänning, så är det bara att ta på sig ett par korta och tighta shorts under, och så kan man hoppa, dansa och ha sig hur mycket som helst! ;D Jag har kommit på det själv tom *stolt* ;) Fett grymt.

♥ / Cecilia


Nu är det krig!!!

Idag har jag haft en riktig myssöndag! För det första vaknade jag och kände mig riktigt pigg, och efter frukosten satte jag och Ragnar igång med att baka muffins. Hälften blev choklad, och hälften blev äpple/kanel. Efter det åkte vi in till bowlingen tillsammans med Mitchen och mamma, och där var det minsann blodigt allvar ;) Jag vann faktiskt nästan! Jag slutade trea iaf.. :P Egentligen skulle jag ha vunnit, det var bara det att mamma gjorde tre strikes på rad det sista, och "Ragne" (visst verkar bowlingpersonalen ha bristande hörsel?) envisades med att slänga iväg kloten med en jäkla skruv hela tiden... Så jag fick se mig besegrad. Dock vann jag ju vårt vattenkrig igår! ;D

Ragnar - Cecilia
      1    -    1

♥ / Cecilia


Änglar och demoner


Om ni gillade Da Vinci Koden, så gillar ni Änglar Och Demoner! Jag tyckte den var grym :) Dessutom riktigt bra soundtracks.

♥ / Cecilia


Säsongens första match (!)

Idag har jag spelat match! Säsongens första för min del, inte okej! Inte okej alls faktiskt :P Men idag spräckte jag nollan iaf :) Det gick väl så där typ hela matchen (jag spelade de två sista seten i en match med fyra), utom de kanske 10 sista bollarna och då gick det bra :)

Foto: Tobias Edström


Idag ska jag plugga, och sen ikväll ska Ragnar komma hit. Det är sjukt vad mycket vi hänger alltså, kunde aldrig tro att jag skulle ha tid med det :o Det har jag nog inte egentligen heller, men det fina är att det liksom går att kombinera Ragnar-tid med annan tid. Tänkte skänka en tanke åt mina fkp-tjejer som jag saknar så himla mycket!! Jag har pluggat så sjukt mycket än så länge den här terminen, så jag har inte träffat dem mycket. Och party har det inte blivit mycket heller.. Men om tre veckor så är jag arton, och då kan jag lova att det blir ändring på det! ;) Den fjärde december blir det meeeeeeegaparty!!!! Hahaha :D Sen efter ett tag blir det förhoppnings körkort och grejer också :)

♥ / Cecilia


Till min syster


Jag älskar dig :) <3

♥ / Cecilia


Existenz.se

Här har jag gått runt och undrat i en hel vecka varför i hela friden min läsarstatistik gick upp så jäkla mycket måndagen v.45? Och nu har jag fattat varför! När jag idag gick in på min bdb för första gången på väääldigt länge, såg jag att jag även där hade haft höjd statistik v 45! Eftersom jag inte publicerat några bilder på väldigt länge, hade jag alla andra veckor bara några tiotal besök, men v.45 - då jäklar sköt det upp till 15.000 besök. Femtontusen! Och när jag kollade kommentarerna förstod jag haha :) Jag har lyckats komma med på existenz.se, tack vare att jag inte besöker min bdb alltför ofta! Bilden de taggat är den ni kan se här nedanför, och de har valt att kalla den Fjortisar@BDB! Haha ;) Tänk vad roligt man kan ha. Hur som helst tänkte jag bara tacka existenz.se för att ni gav mig 10 ggr så många läsare på bloggen! Det värmer ;)

Fjortizmage@BDB

♥ / Cecilia


Ett bra ställe helt enkelt

Åååååh jag lyssnar återigen på den nya låten - sååå grym!! Vill ha, vill ha, vill ha!
     Idag har jag hittat ett väldigt bra ställe. Jag känner på mig att jag kommer tillbringa många timmar där under det resterande läsåret. Jag pratar om biblioteket i Skara faktiskt haha :) På fredagar stänger MoP nämligen kl 15, och då har jag liksom bara busstationen att vara på innan bussen går hem, men nu har jag kommit på att jag kan "hänga" på bibblan ;) Jag satt där idag och pluggade lite allt möjligt i lugn och ro, och hade tillgång till tusentals böcker samt datorer med internet. Varför har jag aldrig tänkt på det tidigare?
     Snart kommer några släktingar från Karlstad hit, och innan dess ska jag plugga matte har jag tänkt. Bäst att skynda sig!

Ytterligare ett bra ställe - en rondell i Borlänge!

♥ / Cecilia


Vill ha!

Hej! Igår spelade vi in en så jäääävla bra låt i studion!! Värsta hookig. Jag hoppas verkligen att vi får den alltså!!! Det var sjukt kul att sjunga den! Krillidill var förresten på ett ruskigt roligt humör haha :) Härlig dag!
     Idag har jag också haft en bra dag. Jag var lite nervös först, för vi skulle byta ensembler! Men jag tror att vi kommer att fungera jättebra tillsammans faktiskt.

Efter ensemblen pluggade jag lite matte, och sen åkte jag till Falköping och kikade in på Patchi. Det hade kommit in väldigt fina saker, och när jag gick ut var jag en paljettklänning och två par over-knees rikare! ;) Bild på klänningen kommer på söndag, jag ska nämligen ha den på premiären för Teaterbovens revy I Ny Kostym som äger rum på lördag. Inte att missa kära vänner! Alla moppare är hemskt välkomna på fredag, ta kontakt med mig så får ni biljetter gratis. Ord.pris för ungdomar tom 18 år är 150 kr, och för 19 och uppåt 230 kr.

♥ / Cecilia


Lite hemlängtan!

Nu är jag hemma igen :) Jag har längtat hem lite den här gången faktiskt! Vädret har inte varit jättebra, så det fanns gott om tid till att sakna människor man tycker om! Här kommer lite bilder fårn semestern :)

♥ / Cecilia


RSS 2.0