Gatumusik


Foto: Tobias Edström

Jobbar lite på mitt projektarbete! Vilka faktorer påverkar folk att skänka pengar till gatumusikanter egentligen? Någon som har något att säga i frågan? :)

♥ / Cecilia


Kommentarer
skrivet av: sanne

varsegod! :) tack så mycket, alltid kul att höra. Din blogg är inte fel den heller ;)

2009-11-29 @ 01:48:29
skrivet av: Jonas

jag tror att det är delvis. om det är bra musik. för att folk gillar det. och tycker det är trevligt.



är det dålig musik. så är det nog. för att det är medkänsla. oftast sitter dom ju inte där. för dom har lust. utan för de måste.för att få ihop sitt leverbröd. kanske? :)

2009-11-30 @ 02:45:25
URL: http://www.jonas.devote.se/
skrivet av: Elin

Håller med ovanstående. Det är nog för att man uppskattar det och tycker det är trevligt. Samtidigt som det kanske kan vara att man tycker lite synd om den som spelar.



Har du vart ute och spelat nånting? :)

2009-11-30 @ 19:45:14
URL: http://queeneileen.blogg.se/
skrivet av: mystisk man

Det är många faktorer som spelar in, bland annat. Är din musik gångbar för gatan? Det funkar inte och spela gitarrsolon på liten förstärkare i nordstan t.ex för folk tänker...skränigt. De lyssnar inte på tonerna. Var och när spelar du? vilka vibbar är det på platsen, detta måste du känna av. Iransk folkmusik funkar bättre mitt på dagen i slottsskogen än under krogtimmarna på avenyn, för fulla folk vill höra låtar du känner igen.

Vill du tjäna mycket pengar ska du spela låtar folk känner igen under timmar då folk är berusade. Dels för att folk släpper spärrarna och kommer fram när de normalt inte skulle vågat, dels för att musik är en del av festen, dels också för att folk tenderar att vara generösare när de är fulla.

Du ska naturligtvis ha talang, en bred eller nischad repertoar, beroende på vad du vill uppnå. Är du grym på din nisch så betalar folk dig, även om du spelar "smal" musik. Eller så kan du kunna alla "dängorna" lite som en trubadur. Men akta dig för att kunna för många "som man känner igen" ifall du själv inte gillar dom. Hur du ser ut när du spelar, dvs om du spelar med passion och inlevelse och har utstrålning är lika viktigt som vad du spelar. Utan visad spelglädje så får du inte lika mycket. Samma om du utstrålar att du spelar för pengarna, det syns och det betalar sig inte. Kom ihåg varför du spelar. Se till att skaffa en profil som är din egen, så att du skiljer sig från mängden, vad för profil du ska ha kan bara du veta.

Klä dig bra också, så folk inte får för dig att du är en tiggare, mycket viktigt. Var välvårdad. Det är lite tips, finns förstås mer

/mystisk man



2009-12-28 @ 20:47:58
skrivet av: Cecilia

Tack så mycket alla tre! :) Vad snällt!

2010-01-17 @ 15:32:01
URL: http://ceciliakallin.blogg.se/

Här kan du skriva en kommentar till mig:

Namn:
Jag kommer hit igen♥

E-postadress♥ (den ser bara jag)

URL/Bloggadress♥

Kommentar♥

Trackback
RSS 2.0